Thursday 18 March 2010

Evlerde Degisim Ruzgari

Kendimi bildim bileli okumaktan en çok zevk aldığım dergilerin arasında dekorasyon dergileri ön sıralarda yer almıştır. Üniversiteyi farklı bir alanda okumuş olsam da dekorasyon, tasarım, son trend mobilyalar ve aksesuarlar,iç ve dış dizayn alanındaki yenilikler hep ilgimi çekmiştir. Türkiye’de ve özellikle de yurtdışında yayımlanan bir çok dergiyi, dünyanın dört bir yanından yayın yapan siteleri, blogları, Tv programlarını takip etmeye çalışıyorum. bu takiplerim sonucunda edinmiş olduğum birikimi sizlerle paylaşma isteği benim için kaçınılmaz oldu ve böyle bir site oluşturmaya karar verdim. Her hafta değişen ve yenilenen temalarla sizlere ilham verebilecek öneriler paylaşabilmek bu siteyi hazırlamamdaki başlıca hedefim .

İç dünyamızdaki huzura giden yolun evimizdeki huzurdan geçtiği kuşkusuz. Dağınık, karışık, uyumsuz renklerle oluşturulmuş ev dekoru kalitemizi düşüren en önemli etkenlerden bana göre. Kişiliğimizi yansıtmayan ,kişiliğimizle uygunluk yakalayamayan evler ruhumuzla da uygunluk sağlayamayacaktır ki böyle bir evde huzurla yaşamaktan söz etmek imkansız olsa gerek.”Evlerimizi kişiliğimizle bütünleştirmek” işte anahtar cümlemiz bu!

Evlerimizi huzur atmosferinin hakim olduğu, aydınlık ve ferah evlere dönüştürmek bizim elimizde.. Ayrıca bu atmosferin oluşturulması için de öyle çok paralara ihtiyacımız yok. Evimizde küçük dokunuşlarla yapacağımız büyük değişiklikler yepyeni bir hava oluşturmada yeterli olacaktır. Uzmanların bu alanda yapmış olduğu çalışmalar küçük ayrıntılara dikkat ederek çok büyük değişimler yapabileceğimizi doğruluyor.

Birer birer düşen cemreler bizlere baharı müjdelerken değişim için daha neyi bekliyoruz ki.. peki bu değişim için nerden başlayabiliriz dediğinizi duyuyor gibiyim işte sizlere çalışmalarını büyük bir ilgiyle takip ettiğim Leah Hennen’dan değişim önerileri;

1.Değişime ilk olarak antreden başlayın

İlk intiba her zaman çok önemlidir. Hani bir söz vardır ya ilk izlenim için ikinci bir şansınız yoktur diye bence bu evler için de geçerli. Eve ilk girdiğimiz anda evin bütünü hakkında hatta sahibi hakkında bile fikir sahibi oluru

Bu resimdeki çiçekleri çok beğendim açıkçası, girişe bambaşka bir görüntü vermiş

Girişte soft renkler kullanarak hem girişi daha geniş göstermiş olursunuz hem de soft bir hava oluşturmuş olursunuz. Kullanacağınız aksesuarlarla antrenizi zenginleştirebilirsiniz. İlginç aksesuarlar kullanarak girişinizi farklılaştırabilirsiniz.

2. Dağınıklıklarınızdan kurtulun

Bence özellikle biz Türklerin hiçbir şeyi atmaya kıyamama özelliğimiz karşısındaki en can alıcı öneri. Fazlalıklarımızı belki bir gün lazım olur düşüncesiyle elimizden çıkamamamız evimizde bir sürü gereksiz eşyanın fazladan yer kaplamasına sebep oluyor. Evindeki düzeni nasıl sağladığını bir arkadaşıma sorduğumda verdiği cevap şuydu: “ Bir eşyayı veya kıyafetlerimi gözden geçirirken düşünüyorum, üç aydır kullanmıyorsam ayrı bir yere koyuyorum eğer bir yıldır kullanmıyorsam demek ki işime yaramıyor diyorum ve ihtiyacı olanlara veriyorum.” Açıkçası bu fikir çok hoşuma gitti ben de aynı uygulamayı yaptığımda işime yaramayan o kadar çok şey olduğunu fark ettim ki onları boşalttığımda odamda baya bi yer açılmış olacaktı. Bizim ihtiyacımızın olmadığı şeye belki başkasının ihtiyacı olabilir. Bunu da göz önünde tutup kullanmadığımız (kullanamadığımız değil) eşyalarımızı bağışlama fikri bana çok cazip geldi açıkçası.

3. Az Eşya Kullanın

Homestagers.inc’den Christopher Breining’in şu sözü durumumuzu özetler vaziyette “İnsanlar evlerinin bütün duvarlarını mobilyalarla doldurma eğilimindeler.” Tasarımcı Simon Temprell de evlerini yeniden düzenledikleri birçok kimsenin, aslında sahip oldukları eski eşyalarının yarısı kadar yeni eşya alarak evlerini düzenlediklerini ve böylece evlerinin yeni halinin daha düzenli, daha geniş, daha ferah ve daha modern olduğunu belirtiyor.

Az Eşya Çok Yer konusu özelikle evleri küçük olanlar için dikkat edilmesi gereken en önemli konu gibi gözüküyor.

4.Mobilyalarınızı Duvara Dayamak Zorunda Değilsiniz

HGTV’nin sahibi tasarımcı Lisa LaPorta halk arasında eşyalar duvarlara dayandırılırsa oda daha geniş gösterilir ve daha kullanışlı olur tarzında yanlış bir inanışın olduğunu aksine koltukların sandalye ve sehpayla gruplanıp odada akışın sağlanabileceğini söylüyor.



0 comments:

java

java contents

  © Blogger template 'TotuliPink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP