Thursday 18 March 2010

Modada Dogallik

Aslinda modanin kaliplarina uyulmasina gerektigine karsiyim, her insan kendine yakisani, zevkine uyani, kendini iyi hissettireni giymeli.. Yani herkes kendi modasini kendi cizmeli. Ancak ne var ki alis veris yaptigimiz yerler genelde belli bir kolaksiyon sunarlar; haliyle dikme ya da diktirme imkani olmayanlarin yapmasi gereken de bu modaya yon veren kolaksiyonlar icerisinde kendilerine en uygun olani, en kullanisli olani tercih etmek... Modadan bahsetmemizin sebebi de tam olarak bu. Sizler icin biraz on calisma yaptim ve gozlemlerimi aktarmak istiyorum.

Subat ayi magazalarda degisim ayi. Eski sezona ait indirimli urunler icin ayrilan kucuk bolumlerin disinda genelde yeni sezon yerini almaya baslar.


2010 ilkbahar yaz sezonunda koleksiyonlarda genel olarak goze carpan dogallik ve romantizm. Gectigimiz sezon oldugu gibi kat kat giyinmek, cok renklilik yine revacta... Tunigi andiran uzun ceketler, asimetrik kesimler, trenckotlar, ozellikle yaka kismina ya da omuzlarda apoletler uzerine calisilmis metaller ya da el isleri, ayakkabilarda da ayni sekilde metal detaylar, dar pacali pantalonlar, salas formlar yine kolaksiyonlarda bas siralarda.Ayrica buluzlarda da balon kesimler uygulanmis. Pililer, firfirlar, kurdelalar kiyafetlere ayri bir hava katiyor. Kumas olarak akici, sifon ve saten kumaslar on planda. Ekoseler yine bu sezonda hukmunu surduruyor. Ayrica renkler o kadar hos ki bu sezonu renk olarak benim sezonum ilan ediyorum. Cunku en begendigim iki renk bu sezonda basi cekiyor. Narcicegi rengi ve yavruagzi dedigimiz turuncun mat bir tonu ya da narcicegirenginin acik bir tonu. Bu iki sevdigim renge griler eslik ediyor ve cok da iyi ediyorlar. O kadar hos duruyor ki... Beyazlar yine tum asaletiyle yerini almis durumda. Onun haricinde yesil, lilanin cok acik tonlari, pudra pembeler de bu sezon hakim renkler. Tam anlamiyla pastel ve canli renklerin kombinasyonlarini gorebilecegiz. Ayrica gladyator sandaletler, cicekli babetler, dolgu topuklar da cok moda. Ben ozellikle bu sezon asimetrik kesimli tunik formlu ceketlere bayildim, kis sezonunda da cok revactaydi ilkbaharda da devam edecek. Ozellikle tesetturlu bayanlarin arayip da bulamadigi kiyafetler. Dedigim gibi kat kat giyim bu sezonda yine cok hakim. Sizler icin bu sezonu yansitan bir kac kombinasyon yaptim. Dedigim gibi hic bir zaman bu kiyafet cok moda diye tercih etmemiz gerekiyor mutlaka bedenimizi iyi taniyip tercihler yapmamiz gerekiyor. Ilerliyen zamanlarda kim ne giymeli kim neyden uzak durmali bununla ilgili de bir yazi eklemek istiyorum. Sevgiler...



0 comments:

java

java contents

  © Blogger template 'TotuliPink' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP